18 okt Wereldwijd aandacht voor hormoontherapie en overgang

Aandacht voor hormoontherapie en overgang is hard nodig. Bewustwording is de eerste stap naar oplossingen. Ook bewustwording van de overgang is belangrijk. En een eerste stap naar verminderen van overgangsklachten als je die hebt.

Misschien heb je wel vragen als: Wat is de overgang? Wanneer begint het? Komen alle vrouwen in de overgang? Hoe veilig is hormoontherapie? Waarom is hormoontherapie belangrijk? Is overgang en menopauze hetzelfde? Kan je in de overgang zijn als je menstrueert? (Ja).

Wereld Menopauze dag

18 oktober is het wereld menopauze dag, je zal er vast veel over lezen de komende dagen. Dit jaar is het onderwerp: gebruik van hormonen, wereldwijd.
Laat ik over hormonen nu juist, samen met mijn collega overgangsconsulenten, veel weten 😊


Start het gesprek hierover met je collega’s, vrienden, ouders, je huisarts of andere specialisten.
Wat weet jij (nog niet) over de overgang?

Stel me je vraag

Ik ben verpleegkundige met een specialisatie overgang en heb een eigen praktijk op verschillende locaties in Friesland. Ik help vrouwen met hormonale klachten, zoals de overgang, pms, vervroegde overgang of andere klachten die met je hormonen te maken hebben. Ik kan je adviseren over hormoontherapie en als je dat wil met je huisarts contact hebben voor advies.

Je kunt me volgen via facebook en instagram en je vragen stellen.

Engelstalige poster over hormoontherapie van de internationale MenopauseSociety

Dit vind je ook interessant