Hoe wordt je organisatie overgangs’proof’ ?
TNO onderzocht in samenwerking met CBS in hoeverre werkende vrouwen in de overgang deze overgangsklachten ervaren op het werk. De resultaten laten zien dat ruim de helft van de vrouwen met overgangsklachten aangeeft wel eens hinder te ervaren op het werk. Van de werknemers in de overgang vindt 36 procent dat zij weleens minder goed functioneren op het werk door bijvoorbeeld pijnklachten, vermoeidheid of concentratieproblemen. Ook beleven zij soms ongemakkelijke situaties op de werkvloer, bijvoorbeeld vanwege opvliegers, stemmingswisselingen of doorlekken. Van de werknemers met overgangsklachten die van invloed zijn op het werk heeft 57 procent behoefte aan meer ondersteuning of begrip hiervoor op de werkvloer. Ze willen dit vooral van de leidinggevende, maar praten over de overgang blijkt lastig. (link FNV-site)
De overgang op de kaart op je werk
Op dit moment ben ik met verschillende bedrijven in gesprek en plannen aan het maken om de overgang op de kaart te zetten in het komende jaar. Het is een traject voor bestuurders, HR en teamleiders/managers én werknemers. Van informatie krijgen, ronde tafelgesprekken tot afspraken over individuele begeleiding voor vrouwen in de overgang. Ik luister wat een organisatie graag wil en denk mee hoe dat neer te zetten want uiteindelijk willen we allemaal hetzelfde; prettig door kunnen werken tijdens de overgang.
Wil je jouw organisatie overgangsproof maken? Ik denk graag ook met jou mee. Doe net als deze organisaties en neem contact op met een e-mail of bel.
- UWV Groningen
- Gemeente Heerenveen
- Gemeente SudWest Fryslân
- Wetterskip Fryslân
- Arbodienst Noard East
- Nederlandse Vereniging van Arbeidsdeskundigen
- Thuiszorgorganisaties
- Hof en Hiem
- Kwadrantgroep
- Zorggroep Noorderbreedte
- Lentis
- Praktijkondersteuners GGZ (POH-GGZ)
- Onderwijsinstellingen
Contact opnemen?
Ik ben overgangsverpleegkundige en hier zijn e-boeken voor jou. Mail mij voor meer informatie of voor een brainstorm afspraak.